Utställning, årsmöte och medlemsmöte i Habo
2002-04-05

Vi visste att det skulle bli en lång dag. Det skulle komma 91 chinchillor! Nytt rekord för SCAF. Vi visste också att domaren ville först göra alla färger för sig oavsett klass och sedan gå in klass för klass, plus att han tar ut alla djur från sina burar. Tiden skulle flyga iväg det visste man.

Jag åkte med Susanne (som vanligt ). Hon hämtade mig och Tammie ca 6.45 och vi var framme i Habo ca 8.30-8.45. Många hade redan kommit och börjat göra i ordning, så det var bara att hugga i  och hjälpa till med allt som fanns att göra. 

Jag stod för lotteriet. Hade ordnat häftiga priser, tyckte jag i alla fall. En jättecool lampa, två söta gossedjur, två st. värmeljusstakar och ett sopset. Vi blev även "sponsrade" av Habo's Zoo-butik Ra-ta-ta, med två st. vattenflaskor, en liten matskål och en jättesöt liten gossehund, som även skall när man tryckte på magen. Tackar innerligt för detta!

Utställningen gick ändå något snabbare än vad vi trodde, med tanke på antalet utställda djur. Tyvärr blev vi lite försenade i starten för att vi fick vänta in på några stycken. Själva utställningen blev klar nånstans runt 18.00. 
Tammie fick 79 poäng (hennes bästa!). Hon kom delad 8:e plats av 18 juniorhonor. Det var den största klassen och stenhård konkurrens. Så jag är jättestolt över henne att hon fick en sådan bra placering. Hon är tovig på höfterna, men jag blev lugn när Ulrika uppfödaren sa att det har alla syskonen haft och växt ifrån så varför skulle inte hon växa ifrån det. Hon är fortfarande kvar i pälsväxlingen också. Det var mest i storleken hon fick dåligt på, men jag vet att hon kommer växa till sig, hon visar starkt på det. Sedan stod det fel ålder på hennes domarkort, det stod 11 månader, men hon är bara 9,5 månader. Så det kan även förklara domarens misstro för storleken.

Efter utställningen, prisutdelningen och städningen så blev det dags för mötena. Tråkigt var det att många inte stannade kvar. Men dom får skylla sig själva. 
Jag sitter kvar som suppleant i styrelsen och det är vad jag vill.
På medlemsmötet tog vi upp lite diskussioner som att sänka åldersgränsen för veteranerna. Ordna lokala utställningar för att få in fler som inte vill komma på stora m.m.
Så mötena var givande!

Jag var sedan hemma ca 23.00. Hoppas alla hade lika trevligt och skoj som jag hade det. Vi kanske ses på nästa utställning i Örebro!

*kramisar* Cicci

www.cicci.owns.it