Örebro utställningen
24 maj

Denna utställningen blev lite mer speciell för mig just av den anledningen att jag tog körkortet den 6 maj, så jag lånade min pappas Volvo 740 turbo och körde upp till Örebro. Så den dagen körde jag över 60 mil.
Som medpassagerare var Susanne med på uppvägen och hon tog med sig "Kakan", Karin var med både upp och ner och hon hade med sig sina två chillor, Selmer och Elsa. Jag hade med mig Tammie. Vi hade även med oss 4 säckar foder och vi var glada att vi hade bagage och ingen koffert eftersom säckarna stank! *L*

Fint väder hade vi på vägen upp och under hela utställningen, men på hemvägen regnade det hela tiden.
Lokalen var bra tycker jag, visserligen var första intrycket av att det var väldigt smutsigt (verkstad lokal på ett naturbruksgymnasium). Men det var högt i tak, gott om luft och gott om plats, så det tog överhand. 

Domaren Pernilla Blomqvist var väldigt bra, hon är nog också Sveriges enda sällskapsdomare. Hon pratade inledningsvis till alla om att man ska t.ex. ta upp frågor till henne efteråt bedömningen om det var något man undrade. Hon hade även hand om prisutdelningen och tog upp kommentarerna och sa hur hon tyckte och tänkte.

Det var 85-88 chillor utställda. Tammie fick en hård konkurrens med 15 st. juniorhonor. Tammie fick 78 poäng. Hon kom på en delad 9:e plats. Tammie fick en korrekt bedömning anser även jag. Hon ser inte bra ut just nu för hon är fortfarande i pälsväxling, har antagligen lite babypäls kvar som ska växa bort, hon har otroligt toviga höfter. Precis dom kommentarerna fick hon, som även på förra utställningen. Men nu hade hon växt till sig så denna gång fick hon bra poäng på storleken och ett självklart kryss på "lämplig för avel". *L*

Jag hade det kul och trevligt som jag brukar ha på alla chillautställningar. Tyvärr blir det inga bilder från denna utställning. Visserligen har jag tagit foton med min nya APS kamera, men jag måste göra slut på filmen innan som kan komma upp hit.

*tusen chilla kramar* Cecilia the webmaster

 


Domaren Pernilla längst till vänster, som hennes assistenter och sekreterare var Lena Johansson (i mitten) och Carina Svedberg (till höger).

 

www.cicci.owns.it