Salomon...tandvärk?!

Något är fel med Salomon!!

2003-03-21:
Jag märker på morgonen ca kl. 9.00 att ingen pinne hade blivit rörd, ingen kraftfoder, t.o.m. ett russin låg kvar på hyllan! Jag tänkte att kanske pinnarna och russinet var äckliga och jag gav Salomon en mindre pinne. Han tog glatt pinnen och sen satt han där och försökte tugga, men det hände inget han hade ingen kraft. Jag gav honom en bit johannesbröd och han satt och vred den fram och tillbaka och försökte bita, men det gick inte. Allting var för hårt! Han hade iaf druckit så jag behövde inte oroa mig att han blev uttorkad. 
Jag ringde till veterinären Jenny Persson på Blå Stjärnan. Hon sa att jag fick ta in honom akut eftersom han insjuknade så plötsligt och inte successivt.
Runt 15.00 kom jag in med Salomon. Jenny Persson kollade i hans mun och försökte se något, men fann inget. Så hon bestämde sig att söva honom så att hon kunde se bättre. Jag var inte med då detta gjordes och tur var nog det för jag hade nog inte klarat av att se honom helt livlös. Det mest frustrerande var att hon fann ingenting. Tänderna är jättefina, inga sår och skelettet verkade bra. Salomon gör inte ens några klagorop, knappt rycker till, utan mest försöker bara slingra ur sig från greppet. Kindtänderna var jättebra nedslipade, men Salomon har aldrig slutat smula när han ätit så då måste det vara hans sätt att äta?...
Det som sker nu är att jag stöd matar honom. Jag fick små sprutor som man klipper av toppen på och då lättare får plats med "matgeggan". Det han får är krossad pellets som är blötlagd, morotspuré och pyttelite Dofilus just för laktosbacillerna. Han fick en vitaminspruta på sjukhuset.
Han visar fortfarande att han verkligen vill äta! Han försöker verkligen. Jag har även smulat sönder hans pellets som är torr och han får även vetegroddarna där. Har även lagt i lite småsmulor från kraftfodret. Han äter hö, men det syns att det är lite svårt och han dricker fast inte lika mycket som vanligt.
Det har inte alls varit svårt att stödmata honom, fast det gäller att hålla fast honom. Han tuggar och sväljer, han även sätter munnen själv om sprutan för att få mat.
*suck* Jag bönar och ber att han ska bli bra snabbt! Det är så jobbigt att se honom så besviken över att inte kunna äta sina pinnar och behöva ge upp varje gång. Övrigt så mår han bra, springer ute kanske inte med lika mycket energi... *snyft* Jag älskar min Salomon. Sånt här har inte rätt att hända honom.

Kostnaden för besöket blev 1066kr. Han är försäkrad.

 


www.cicci.owns.it