När Salomon mötte Tambowi

Kung Salomon satt i sin slottsbur och tittade ut över sitt kungadöme, cicci-rummet. 
Han hörde hur det bullrade i underjorden och förstod att hans chillaslavar familjen Karlsson hade kommit hem. Han suckade djupt, för han vet ju att det kommer ta sin tid innan han kan komma ut och inspektera sina ägor.
”Om man bara inte var helt ensam här i detta stora slott” tänkte han. ”Min högra hand och mest trogna slav Cicci säger att HON ska komma tillbaka, men ack det har gott hela fem månader sedan hon försvann, helt spårlöst. I ett helt år har hon bott här vid min sida på sin egen herrgård. Visserligen fick jag bara träffa henne fysiskt när hon fortfarande bara var ett barn, men hon var min vän. Vi pratade mycket via grindarna. Vilka livliga diskussioner vi kunde ha!”
Kung Salomon förlorade sig i sina minnen och suckade lite då och då. Han väcktes ur tankarna när han hörde ännu mera buller från nedervåningen och hur ljudet kommer närmre och närmre.  Plötsligt var Ciccislaven inne i rummet och bar på något stort, tungt och otympligt. Kungen såg att det var herrgården som han precis hade tänkt på.  Slaven försvann lika snabbt som hon kom, men genast var hon tillbaka igen med en liten stuga.
”Det är HON! Hon har kommit tillbaka!” ropade kungen. ”Det måste vara hon! Jag känner det på mig, jag känner det på den ljuva doften som bara kan komma från en sådan underbar kvinna” tänkte han.
Kungen visste inte vad han skulle göra. Han studsade till varje våning i ett försök att få en bättre glimt av henne. Han ropade ”Tambowi” flera gånger, men fick aldrig några svar. Till slut gav han upp och satte sig för att lyssna istället. Då hörde han denna ljuva kvinnas röst:
”Jag hatar transportburen, jag hatar den! Jag är för fin för att bli behandlad så här! Jag är en fin dam! När hon sticker in handen för att fösa mig någon annanstans, då ska jag ge allt för att behandla henne som hon förtjänar!” muttrade Tambowi ilsket.
Kungen blev förbryllad, han kan ju inte behandla Tambowi jättesnällt om hon ska göra hans trogna slav illa. När han såg Ciccislaven ta ut Tambowi från den lilla stugan såg han att det var mer ord än handling. Han kunde pusta ut. Nu var det bara att spå vidare på hur han ska uppvakta henne. 
Kungen ropade igen ”Tambowi”, och satte sig tillrätta framför grinden och la nonchalant tassarna mot.
Tambowi tittade uttråkat mot det håll som ljudet kom från. Hon blev så förvånad att hon hoppade till. Hon var inte beredd på att se en sådan snygging och i en sådan stor bur. Sedan mindes hon det var ju hennes barndomsvän Salomon.
Hon ropade tillbaka ”Hej Salomon! Du vet att du kan kalla mig för Tammie”.
Kungen studsade av eufori. ”Hon kommer ihåg mig! Hon är min!” tänkte han.
Tambowi kommer ihåg att han snackade alltid om att han var av kungligbörd och att hon en vacker dag kunde bli hans drottning. Hon trodde aldrig på honom. Men nu var hon villig att tänka om. Hon hade kommit till det skedet i sitt liv där hon ville stadga sig och skaffa familj. Så vore det inte ett utmärkt parti med en kung som både är snygg, snäll och humoristisk. Plus att få bo i ett slott!
Tambowi pressade sin vita vackra mage mot gallret och sa: ”Ers höghet, vad sägs om middag ikväll?”


www.junfors.se/cicci