Chillaträffen 18 september i Partille

Jag blev så himlarns glad över att denna träff blev av och riktigt lyckad också!

Det kom 8 besökare, utöver jag, Cecilia, som arrangerade träffen och bedömnings domaren Lena Johansson. Vi lockade långväga gäster ända från Skåne, genom Johanna Isberg och hennes mor. Totalt var det 13 stycken chinchillor som blev bedömda.
Bedömningen gick till så att chinchillan och ägaren ropades fram till bedömningsbordet och hela tiden var ägaren med vid bedömningen. På det viset kunde man ställa frågor direkt till domaren och det blev en liten mer privat diskution. Domarassistenten (Ann-Katrin Kroon ställde upp för den rollen) skrev upp kommentarerna i bedömningssedeln.
Under tiden satt vi hela gänget och fikade gott och pratade en massa chilla snack och visade upp våra älsklingar. Det jämfördes mycket i hur olika chinchillor kan vara och mycket skratt blev det när historier berättades om olika chinchilla hyss.
Föreningen har även köpt in ett jättenät för att kunna bygga fler behövande utställningsburar. Vi började för 2 år sedan att klippa till lite bitar och nu var nätet framme igen och många hjälpte till att framställa sidor och lock och vi har kommit ännu ett litet steg närmare på burbyggandet. Visst vi kvinnor kan men ibland är det allt gott med lite manna tag och vi tackar Jan Mårtensson för det.
Susanne hade med sig pellets, höbriketter, kraftfoder och lite sand till försäljning. Vilket visade sig att många behövde fylla på sina förråd. Lena hade även med sig en bal hö som också var uppskattat.
Träffen började klockan elva och bedömningen kom igång runt tolv tiden. När Lena var klar med alla chillor runt tre, så tog hon upp och visade sådant som frågas mycket om. De speciella chinchillabadkaren, att ha absol i sanden och varför, gnagsten, hur man kammar en chinchilla och vad som behövs av en chinchilla kam.
Efter genomgången fick alla medverkande var sitt diplom och en mycket lyckad dag var till ända. Känslan och responsen från de besökande var verkligen att alla hade fått något ut av denna dag.
 
Tack så mycket för att ni kom! Hoppas vi ses på nästa chillaträff!

*kram* Cicci

Klicka här för att se bilder från chillaträffen>>


www.junfors.se/cicci