Börstig

Utställningen i Börstig den 5 mars
Kl 06 på morgonen satte jag mig i bilen, som var fullpackad med föreningens utställningsmaterial och Tammie i transportburen. Det tog mig en timma och tio minuter att ta mig till Börstig Bygdegård och denna kyliga dag så var även kontaktpersonen där i tid och visade mig runt. Sicken underbar lokal vi hade hittat också.
Cim som äger Tammies kullbrorsa Talisker kom redan klockan 07.45 och hjälpte till. Det är mycket som skall göras innan folket ska komma för incheckning kl 10. Möblering och planering, alla utställningsburar ska sättas ihop, fika ska fixas m.m Förstärkning kom mellan 08 och 08.30. Föreningens hängivna från Göteborg, Mariestad och Örebro. Helheten av utställningen blev jättebra. Bra lokal, bra domare, härligt folk och supersöta och snygga chinchillor. Men för mig en bland funktionärerna och utställningsansvarig så kändes utställningen stundtals lite kaosaktig. Så länge inte besökarna känner av det så har vi funktionärer gjort ett superjobb. Jag har inte hört något annat heller!
Domaren Line Hilt Jörgensen är en mycket trevlig person och hon ställde verkligen upp för att denna utställning skulle bli av. Hon hade mycket att göra hemma och själv var hon förkyld och hade precis haft feber. Hon är en duktig domare som kan ovanliga färger och då passade våra domaraspiranter på att lära sig så mycket som möjligt. Tammies resultat var som vanligt, hon har bra storlek men pälsen är inte den bästa och hon får som vanligt svår konkurrens. Tammie blev 8:a av nio stycken i den gråklassen med 78 poäng.
Falköpingstidningen kom till utställningen och tog lite bilder och skrev en artikel som publicerades den 9 mars. Det var riktigt skoj!
Som vanligt när allt är slut så försvinner alla snabbt och vi blir några stycken kvar som får städa hela lokalen. Det är otroligt att man kan tycka något som är så krävande vara så gudomligt roligt!
Från början var det 143 chinchillor anmälda, men till slut blev det 104 st. Tyvärr var det mestadels tragiska olyckor som kantade en del utställares liv.
Jag tackar alla som kom och gjorde denna dagen möjlig. Även om jag blev biten av en chilla vid incheckningen, så hoppas jag att alla utställare hade lika trevligt och roligt som jag.


www.junfors.se/cicci