Mariestad utställningen 2 april 2005
Detta blev en otroligt lyckad utställningen. Allt flöt på så bra och allt kändes underbart roligt. En ny lokal som visade sig vara jättebra. Det härliga för oss funktionärer var att chillorna som satt i utställningsburarna fick komma avsides och vi kunde spärra av så att vi kunde springa obehindrat mellan domarbord och chillorna. Det som är synd är att besökarna kan inte titta på de andra chillorna på nära håll, men så blir det när folk inte ha respekterat våra tidigare avspärrningar. 

Jag hade med mig Tammie som vanligt eftersom jag kan bara ställa ut henne. Men jag hade inga förhoppningar på henne denna dag för Salomon hade efter Börstig utställningen varit på hennes högra höft och bitit ett hål i hennes päls, även hennes morrhår hade blivit halverade. Så jag hade med henne mest för att det inte är roligt att åka på utställning utan chinchilla. Det fanns absolut ingen tanke att inte åka på denna utställning, dels för att det var årsmöte efter utställningen och dels för att det tar bara  en och en halv timma för mig att åka från Sollebrunn till Mariestad och jag är en biten funktionär också.
Så ni kan ju förstå att jag blir otroligt lycklig när jag fick reda på att Tammie kom på 3:e plats!! Av fyra stycken chillor i den grå klassen, med 76,5 poäng. Samma poäng som 2:an! Så hon kanske hade kommit på andra plats om hon bara inte haft det där hålet. För där fick hon poängavdrag, annars fick hon jättebra på storleken och kroppsformen och att pälsen var jämn och pälsfärgen fin. De två sista kommentarerna har hon aldrig fått förut. Så äntligen fick Tammie och jag med oss en rosett hem. Tammie som har varit med sedan baby och avverkat 11 stycken utställningar.
Det var Carina Svedberg som bedömde den grå klassen, men Linda Olsen huvuddomaren kollade av och hon tyckte det såg korrekt ut.

Denna utställning hade en mycket mer jämn spridning i klasserna, så med ett snitt på ca 6-8 chillor per klass gick bedömningen snabbt. Carina utmanade sig själv också med att bedöma fler klasser än vad hon hade tänkt. Så allt var klart kl 17.00. Efter att 97 chillor hade bedömts. Det var mycket längesedan vi var klara så tidigt, och det var lovande för årsmötet. Men som vanligt försvann alla och det blev enbart det gamla gänget kvar på mötet så vi såg till att allt var städat och klart innan mötet satte igång. Härligt att vi för en gångs skull hade tid över att bara få snacka och sitta o fika. 
Tack för en toppen dag!!
Jag hoppas att alla besökare och utställare tyckte det var lika roligt som jag!
*kram* Cicci & Tammie


www.junfors.se/cicci