Burbygget i Österbo

Här ses bilderna hur special chillarummet blir till.

januari 2010 - Burarna är så gott som klara! Det är bara excenterlåsen kvar till dörrarna som vi ska ta ifrån Frejas bur då vi kommer skrota den buren. Sedan är det även en hel del inredning som ska till. Blir när det är dags för chinchilla flytt. Så nu är det bara en vägg som ska upp.

Grabbarna Per bygger vägg, plus sätter dit en dörr.

Izak och Lavas framtida bur.

Frejas framtida bur.

Arbetsrum....

januari 2010 - Nu efter 1 års uppehåll börjar vi bli lite stressade, så nu har vi kommit igång!


Utan min käre make hade jag aldrig kommit så långt, eller kommit på så bra lösningar. Här bygger vi hemmagjorda upphängningsanordningar för bottenlådorna. Det ska vara praktiskt och smidigt att städa, efter dessa år som chilla ägare har man lärt sig vad som fungerar och inte.

Här kommer Lava och Izak bo, de kommer bo åtskilda från början, men det finns ett hål man öppna så att det blir en enda stor bur.

Här skall Freja bo.

Dag 2:


På den högra buren har enbart en till del på baksidan kommit upp, så ni blev lite lurade av dag 1 att buren kanske  inte var så hög. Men ena sidan va buren blir iaf riktigt hög.

På den vänstra buren har tak och bottenlist kommit upp.

Redan dag 2 uppstod det blodvite, vi skulle sätta upp taket på den högra buren. Den ramlade ner en kort sekund och då tryckte Per in skivan och mitt finger hängde med. Syns inte så mycket på bilden. För såret har läkt riktigt bra under natten.

Dag 1:


Det gamla fönstret är utbytt till ett större och ett mindre fönster. Det mindre fönstret bli chillarummets. När väl burarna är klara så kommer en mellan vägg byggas upp och det blir ett chillarum och ett extra rum.
I detta högra hörne kommer Izak och hans framtida fru bo.
Burarna blir 60 x 84cm

I det vänstra hörnet kommer Salomon och Freja få bo.
Buren kommer bli 50 x 100cm

Det blir en hel del spån överallt, efter sågande och filande.
Tur att jag har en grovdammsugare!

Tillbaka>>


Senast uppdaterad: 2010-02-03
www.junfors.se/cicci